Gratulerer Annelin - du er årets sykepleierleder i Rogaland!

Årets sykepleierleder i Rogaland

Fremme fra venstre: Andrika Hägfjell-Lande, Hanna Hetland, Annelin Voraa Steinsnes og Aud Hølland Riise

Annelin Voraa Steinsnes er et godt eksempel på at sykepleierledere er nødvendige for å løse de viktige oppgavene i helse og omsorgstjenesten. Ifølge forslagsstiller Hanna Hetland er hun virkelig en leder alle skulle hatt. Hun er synlig på arbeidsplassen og er alltid tilgjengelig uansett hva det skulle være.

Noen av hennes kvaliteter som verdsettes høyt er hvordan hun alltid finner løsninger på problemer. Hun er både konstruktiv og løsningsorientert, det er inspirerende for folk rundt henne og det frigjør energi til de viktige oppgavene medarbeidere i avdelingen skal utføre.

Derfor har hun fått prisen

Et av NSFs satsingsområder og en viktig del av vår strategi er at sentrale beslutningstakere og arbeidsgivere forstår at sykepleiefaglig ledelse er nødvendig for å løse viktige oppgaver i helse og omsorgstjenesten. Annelin er virkelig et godt eksempel på det!

Årets sykepleierleder i Rogaland må innfri på følgende kriterier:

  • Er en inspirator, motivator og kulturbærer for god sykepleie.
  • Arbeider for sykepleiekompetanse som sikrer god pasientsikkerhet og en faglig forsvarlig tjeneste.
  • Har vært med på å utvikle og eller profilere sykepleiefaget på en positiv måte.
  • Yrkesetiske retningslinjer bør være en del av begrunnelsen for kandidaturet.

Om Annelin sies det også at hun har omtanke og omsorg for personalet.

- Hvis det gjelder bytting av vakter eller mangel på folk så ordner hun til, og det er aldri et problem. Hvis en ringer seg sjuk på dager hvor det allerede er dårlig bemanning svarer hun med et smil om munnen på at dette ordner seg slik at en aldri sitter hjemme med dårlig samvittighet.

Hun har skjønt hvor viktig ressurs medarbeiderne er, og at de må føle seg ivaretatte og trygge. Det har også innvirkning på kvaliteten i tjenesten. Et godt arbeidsmiljø gir trygge og gode tjenester, energi og glede.

Å være leder er en balansekunst, mellom forventninger fra medarbeidere og krav fra overordnede i foretaket. Annelin beskrives som kreativ og løsningsorientert, det er vel det som gjør at holder balansen så godt.

Heltidskultur

Hun har også tatt på alvor betydningen av det å tilby hele stillinger, og har lagt ned betydelig innsats i å få på plass en heltidskultur. Mottaket var lenge preget av mange ansatte i små vikariatsstillinger, sykepleiere kunne gå flere år i 50 % vikariat før Annelin kom. Hun arbeidet hardt for heltidsstillinger og for litt over 1 år siden fikk alle tilbud om fast 100 % stilling, foruten de aller nyeste som fikk 100 % vikariat med mulighet for fast etter hvert. Det har vist seg å være positivt på flere områder. Bla kunne hun vise til at avdelingen faktisk gikk i pluss på budsjettet flere måneder i fjor, dette til tross for at de også fikk bedre grunnbemanning.

Det handler i stor grad om å sikre faglig forsvarlige tjenester!

Nyskapende

Annelin er ikke redd for å tenke nytt og har sammen med legene satt i gang mange nye og kjekke prosjekter for de ansatte i mottak. Det er viktig tjenesteutvikling og fagutvikling. Hun behersker også den viktige kunsten å lytte! Det er også en del av det som medarbeiderne setter stor pris på.

- Hun lytter alltid til oss om vi kommer med tanker om forbedring og det tar ikke lang tid før hun kommer med løsninger og forbedringer. Hun er heller ikke fremmed for å ta vakter på «gulvet» hvis det skulle være behov. Å vite at vi har Annelin i ryggen uansett hva, er en stor trygghet og hun bidrar til at vi har verdens beste arbeidsplass.

Kjære Annelin, du er viktig for helsetjenesten, for Helse Fonna og for de du har rundt deg! NSF Rogaland håper denne prisen kan inspirere deg og motivere deg til viktig og meningsfullt arbeid!

Kake til årets sykepleierleder i NSF Rogaland